Terugblik op een geweldige reünie

18-09-2017 - De Reünie was een groot succes!! Dit bedoelen we ook letterlijk. Hoewel er zo’n 850 mensen werden verwacht waren we afgelopen 8 juli met maar liefst 1300 oud-Hagevelders aan het borrelen als viering van het 200-jarig bestaan van onze school. Herinneringen ophalen en bijpraten met oude bekenden stond natuurlijk centraal maar er was meer wat deze dag liet slagen.

Jubilieumboek-                Het SRH-jaarboek was voor dit jubileum gebonden en in fullcolour, uiteraard met ruime aandacht voor 200 jaar Hageveld.

Exposities-          In enkele lokalen waren oude foto’s, boeken, schoolkranten en andere documenten van de school door de jaren heen, uit het persoonlijk archief van Kees Stokman, te bewonderen. Hillebrand de Lange leende zijn Romereisboeken ter inzage en in de kunstlokalen waren portretten van leerlingen uit de jaren ’70 en ’80 gemaakt door oud-tekendocent Willen Snitker.

Heilig hartbeeld-              Bij het eeuwfeest van Hageveld in 1917 werd dit beeld cadeau gedaan aan het toenmalig seminarie door de leerlingen. Na jaren raakte het beeld helaas in verval. Voor afgelopen jubileum is het beeld gerestaureerd en was te bewonderen op de plek waar ooit het altaar stond, voor de ingang van de aula.

Omlijsting-         The Brass Babes verzorgden op trompet, altsaxofoon en baritonsax de muziek. Kariem Ahmed verbaasde het publiek met goochelkunsten. En café de Eerste Aanleg en keurslager Van derGeest zorgde voor de catering.

Geslaagd-          Wij kijken terug op een succesvolle reünie, dit blijkt ook uit de vele positieve reacties van de aanwezigen. Stiekem kijken wij alvast vooruit naar 2023, wanneer het 100 jaar geleden is dat Hageveld zich in Heemstede vestigde, zeker een aanleiding voor de volgende reünie!