SRH bestaat 20 jaar

16-04-2016 - De Stichting Reünisten Hageveld bestaat 20 jaar. Tijdens de grote reünie volgend jaar vanwege de viering van het 200-jarig bestaan van Hageveld zullen we ook aan dit feit op bescheiden wijze aandacht besteden. Gek genoeg was SRH destijds een initiatief van een niet-Hagevelder.

AnneMieke Wiegel was destijds lid van de Ouderraad van Hageveld. Over het ontstaan van SRH schreef zij in het eerste Jaarboek: “Toen ik als lid van de Ouderraad in 1992 mee ging denken over een feestprogramma voor het 175-jarig bestaan van Hageveld, kwam ook bij mij de vraag op waarom de oud-Hagevelders zich nog niet georganiseerd hadden. Iedereen was enthousiast over het idee, maar op de een of andere manier had niemand er de tijd voor om al de adressen te verzamelen en het geheel te coördineren. Omdat ik het een onbegrijpelijk gemis vond, zeker voor een school als Hageveld met zijn rijke verleden, ben ik in januari 1993 begonnen met het aanleggen van een adressenbestand aan de hand van beschikbare oude gegevens. (…)

In juli 1995 had ik zo’n 2000 adressen verzameld en besloot ik, na overleg met de schoolleiding, dat het geheel maar ‘van de kant af’ moest. Er zijn toen veertien oud-Hagevelders (vier dames en tien heren) uitgenodigd om op 30 augustus van dat jaar daarover van gedachten te wisselen. Van de veertien genodigden bleven uiteindelijk acht oud-Hagevelders over en zij hebben na vijf vergaderingen tenslotte op 16 april 1996 de Stichting Reünisten Hageveld opgericht.

Ik kan niet anders dan trots zijn op deze Stichting Reünisten Hageveld, want zij bestaat alleen dankzij de inzet en medewerking van de oud-Hagevelders zelf. Voor mij, als niet oud-Hagevelder, is het bovendien de reünistenclub van een school waarop ik zelf had willen zitten.”

Op dit moment (april 2016) telt SRH 707 leden. Ons oudste lid is 90, het jongste 19. Het oudste lid deed examen in 1946. Met uitzondering van 1949 en 1950 hebben we van alle examenjaren van 1946 tot en met 2014 leden in ons bestand.

Op de foto bij dit bericht is het eerste bestuur van de Stichting geportretteerd. Staand v.l.n.r. David Kenselaar, René van ’t Hof, Andras Tanka, Michel Bakker, Jeffrey Bosch, Jeroen Meijer, Jan Carel Kloeck; zittend AnneMieke Wiegel en Gerard Oude Engberink.