Joost Divendal overleden

24-05-2010 - Het bestuur van SRH is geschokt door het overlijden op 21 mei van Joost Divendal, vanaf het allereerste begin redacteur van het Jaarboek van de Stichting Reünisten Hageveld.

Joost Divendal (Heemstede, 1955) zat van 1967 tot 1973 op Hageveld. Hij studeerde vervolgens kort pedagogiek en theologie, en werkte als o.a. programmamaker/voorlichter bij De Balie; chef kunst, eindredacteur, chef opinie, projectleider merkextensie en commentator bij Trouw; hoofdredacteur van De Journalist; persvoorlichter bij Greenpeace. Sinds begin dit jaar was Joost directeur van het centrum ‘De Nieuwe Liefde’ i.o., een initiatief van theoloog en dichter Huub Oosterhuis, dat later dit jaar van start had moeten gaan.

Hij is schrijver van o.a. Hageveld, 162 jaar balanceren tussen mores en sores (1979), de essaybundel Culture in Another South Africa (1988), de biografie van journaliste Emmy J. Belinfante (2001), de studie Nicolosia, Giovanni Bellini en zijn Venetiaanse model (2004) en de roman De laatste doge van Venetië (2008).

Joost was een bevlogen journalist met een groot hart en een ongebreideld enthousiasme en optimisme. Hij laat een vrouw en twee dochters achter.