Seksueel misbruik op Hageveld

11-05-2010 - Sinds enige tijd wordt er in de media bericht over het seksueel misbruik dat in het verleden in (met name) katholieke instellingen heeft plaatsgevonden. Daarbij is soms ook het internaat van Hageveld genoemd.

Naar aanleiding daarvan is de Stichting Reünisten Hageveld benaderd met de vraag om  aandacht te besteden aan de meldingen van mogelijke gevallen van seksueel misbruik op Hageveld. Na uitvoerige discussie en ampele overwegingen heeft het bestuur van SRH besloten daaraan echter geen gehoor te moeten geven.

Hoewel het bestuur beseft dat ook negatieve aspecten een onderdeel van het Hageveldse verleden zijn, en dat die aspecten een plaats verdienen in de geschiedschrijving van dat verleden, acht het SRH op dit moment niet capabel om een rol te spelen in de berichtgeving betreffende en verwerking van eventuele traumatische ervaringen van oud-leerlingen. Het medeleven van het bestuur gaat uit naar de slachtoffers, maar in afwachting van het officiële onderzoek naar de misstanden binnen de katholieke kerk moet het bestuur voor meldingen betreffende seksueel misbruik op Hageveld verwijzen naar de Stichting Hulp & Recht en andere daartoe bevoegde hulpverlenende instanties.